کد خبر : 1571
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۴ - ۲۳:۵۶
0 بازدید

بیش از دو برابر استاندارد جهانی شکر می‌خوریم!

بیش از دو برابر استاندارد جهانی شکر می‌خوریم!

سرانه مصرف شکر در ایران حدود ۲۹ ــ ۲۸ کیلوگرم در سال به‌ازای هر نفر است که حدود ۵۰٪ بالاتر از میانگین جهانی محسوب می‌شود.

به گزارش بازار، این میزان مصرف، بیش از دو برابر حد توصیه‌شده سازمان جهانی بهداشت است و نشان‌دهنده الگوی نگران‌کننده تغذیه‌ای در جامعه است.

آزاده امینیان فر، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: بخش عمده این شکر از طریق نوشیدنی های شیرین، شیرینی ها، کیک ها، بیسکوئیت ها و سایر محصولات صنعتی وارد بدن می شود و مصرف بیش از حد آن با مشکلاتی مانند چاقی شکمی، مقاومت به انسولین، دیابت نوع دو، سندرم تخمدان پلی کیستیک، اختلالات چربی خون و بیماری های قلبی- عروقی ارتباط مستقیم دارد.

امینیان‌فر تصریح کرد: شکر پنهان موجود در برخی لبنیات طعم‌دار، آبمیوه‌های صنعتی، غلات صبحانه و غذاهای فرآوری شده نیز باید مورد توجه قرار گیرد و به جای آبمیوه‌های صنعتی، مصرف میوه کامل برای بهره‌مندی از فیبر و کنترل بهتر قند خون توصیه می‌شود.

وی به راهکارهای کاهش مصرف شکر اشاره کرد و گفت: کاهش تدریجی مصرف قند و شیرینی‌جات، جایگزینی نوشیدنی‌های شیرین با آب، توجه به برچسب‌های مواد غذایی، استفاده از فیبرهای طبیعی و خرید هوشمندانه می‌تواند تمایل به مصرف مواد شیرین را کاهش دهد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در پایان خاطرنشان کرد: استفاده محدود از شیرین‌کننده‌های مصنوعی یا گیاهی مشکل جدی برای سلامت ایجاد نمی‌کند، اما با توجه به ضررهای احتمالی در صورت استفاده طولانی مدت به تدریج کاهش یابد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.